Hematoferol® SR

- for normal dannelse av røde blodceller og hemoglobin

Velg betalingmåte:

Hematoferol® SR - første forsendelse 50% - kun kr 124,50 for 4 uker
Abonnementet er uten binding og kan sies opp fortløpende med siste frist 10 dager før neste sending ved å kontakte kundeservice. Siste frist dato finner du på din faktura. Veiledende pris er kr 249. Porto og eksp kr 39,50 tilkommer hver sending. Pakke nr 2 kommer om 4 uker.

Den inneholder 3 bokser = 12 ukers bruk.
Totalpris per forsendelse inkl porto er kr 636,50,- (Dette tilsvarer kun kr 199,- pr boks/mnd).
Deretter mottar du videre forsendelser hver 12.uke med 20% rabatt.

Hematoferol® SR

Hematoferol® SR er et avansert kosttilskudd for dannelse av røde blodlegemer og hemoglobin. Hematoferol er utarbeidet i en langvarig frigivelsesform som frigjør jern i kroppen over en periode på flere timer for bedre absorbering og er skånsom mot magen. Ved å ta Hematoferol kan du unngå forstoppelse og andre jern-relaterte bivirkninger.

Med jern, sink, kobber og vitamin C, B6, B12 og folat som til sammen bidrar til en normal dannelsen av røde blodlegemer og hemoglobin.

Røde blodceller (erytrocytter) frakter oksygen fra lungene, via blodet, til hjernen, organer og vev. Kroppen trenger tilførsel av oksygenert blod til å fungere, og for å kunne overleve. Røde blodcellene inneholder hemoglobin, et jernrikt stoff som gir blodet den røde fargen. Hemoglobin gir røde blodceller til å frakte oksygen fra lungene til alle deler av kroppen. Anemi er en tilstand der blodet har en lavere enn normalt antall røde blodlegemer.

Jern er nødvendig for dannelsen av røde blodceller og hemoglobin, og for transport av oksygen til cellene i kroppen. I tillegg til jern er det involvert en rekke andre viktige funksjoner i kroppen slik som energigivende metabolisme, den kognitive funksjon, celledeling, immunsystemet og for å forebygge tretthet og utmattelse.

Kobber er nødvendig for å opprettholde normal jerntransport i kroppen, og en kombinasjon av jern og kobber er derfor nødvendig i kampen mot anemi. I tillegg, er kobber viktig for immunforsvaret, beskyttelse av celler mot oksidativt stress, vedlikehold av bindevev og nervesystemet.

Sink er involvert i svært mange vitale prosesser i kroppen. Det spiller en sentral rolle i makronæringsstoff og fettsyremetabolisme, så vel som å opprettholde en normal protein og DNA-syntese. Sink er også viktig for den kognitive funksjon, syn og andre funksjoner i kroppen.

Folat (folsyre) er involvert i dannelsen av blod og er derfor viktig i kampen mot anemi. Folatmangel er dermed en av de vanligste årsakene til anemi. Folat er også nødvendig for normal vev vekst under svangerskapet, og ekstra tilførsel av dette vitaminet er derfor anbefalt for gravide.

Vitamin B6 (pyridoxin) som er viktig for produksjon av røde blodlegemer. Tilstrekkelig tilførsel av dette vitamin er derfor viktig for å unngå blodmangel. I tillegg er vitamin B6 viktig for utvikling og opprettholdelse av nervesystemet og psykologiske funksjon. Det er også tungt involvert i utviklingen av immunsystemet, for å kontrollere hormonell aktivitet og i cystein og homocystein syntese.

Vitamin B12 mangel er en av de vanligste årsaker til anemi, og er meget utbredt over hele verden. Vitamin B12 er videre nødvendig for normal celledeling. Det er involvert i energigivende metabolisme og kan bidra til å unngå tretthet og utmattelse.

Vitamin C er nødvendig for utvikling av blodkar. Som vitamin C blir hurtig utskilt fra kroppen, er det viktig at regelmessig tilførsel av denne vitamin er sikret. I tillegg er vitamin C involvert i svært mange av kroppsfunksjonene. Det er nødvendig for utvikling og opprettholdelse av et normalt nervesystem og psykologisk funksjon. Det er også viktig for funksjonen av immunsystemet og for å motvirke oksidativt stress som ellers kunne skade kroppens celler. Ettersom det er viktig for opptak av jern, er det også viktig for transport av oksygen til cellene.

Hva er anemi?

Anemi kan også oppstå hvis de røde blodcellene ikke inneholder nok hemoglobin. Hemoglobin er et jern-rikt protein som gir blodet sin røde farge. Dette proteinet bidrar til at de røde blodcellene transporterer oksygen fra lungene til resten av kroppen.

Hvis du har blodmangel, får kroppen din ikke nok oksygenrikt blod. Som et resultat, kan du føle deg trøtt eller svak. Du kan også ha andre symptomer som kortpusthet, svimmelhet eller hodepine. Alvorlig eller langvarig anemi kan skade hjerte, hjerne og andre organer i kroppen din. Svært alvorlig anemi kan også føre til døden.

Anemi har tre hovedårsaker:

 • blodtap
 • mangel på røde blodlegemer
 • eller høy forekomst av røde blodlegemer.

Det finnes flere typer anemi, med ulike årsaker. Hovedtypene er:

 • Jernmangelanemi
 • B12-mangel anemi
 • Anemi på grunn av folatmangel
 • Anemi ved kronisk sykdom
 • Hemolytisk anemi og andre autoimmune eller genetiske årsaker

Som det kan ses fra det ovennevnte, mangel på næringsstoffer er blant de viktigste årsaker til anemi.

Symptomer og behandling av anemi

Du har ingen symptomer hvis anemi er mild.
Hvis problemet utvikler seg langsomt, kan de første symptomene omfatte:

 • Føler deg gretten
 • Slapphet og trøtt oftere enn vanlig
 • Hodepine
 • Konsentrasjonsvansker

Hvis anemi blir verre, kan symptomer inkludere:

 • Det hvite i øynene vil se blåaktige ut
 • Sprø negler
 • Svimmelhet når du står opp
 • Blek hudfarge
 • Kortpusthet
 • Sår tunge
Behandlingen for anemi, avhenger av hva som forårsaker det:
 • Jernmangelanemi er nesten alltid på grunn av blodtap. Hvis du har jernmangelanemi, kan legen din bestille tester for å fastslå om du mister blod fra magen eller tarmene. Andre nærings anemier, som foreksempel folat eller B-12-mangel, kan være resultatet av dårlig diett eller fra en manglende evne til å absorbere vitaminer i mage-tarmkanalen. Behandling varierer fra å endre kostholdet til å ta kosttilskudd.
 • Hvis anemi skyldes en kronisk sykdom, vil behandling av den underliggende sykdommen ofte forbedre anemi. Under visse omstendigheter, for eksempel kronisk nyresykdom, kan legen forskrive medisiner som erytropoietin injeksjoner for å stimulere benmargen til å produsere flere røde blodlegemer.

Forekomsten av anemi

Anemi er utbredt i store deler av verden med en estimert 24,8% av verdens befolkning påvirket representerer ca. 1,6 milliarder mennesker.

Befolkningsgrupper hovedsakelig eksponert for anemi er førskolebarn og gravide - etterfulgt av ikke-gravide kvinner. På et globalt nivå ca. 47,4% av alle førskolebarn er berørt (nesten 1 av 2!), Og også 41,8% av alle gravide kvinner, og 30,2% av alle kvinner.

Global anemi utbredelse og antall personer berørt (Kilde WHO)
Population group Prevalence of anaemia
Percent
Population affected
Number (million)
Preschool-age children 47.4 293
School-age children 25.4 305
Pregnant women 41.8 56
Non-pregnant women 30.2 468
Men 12.7 260
Elderly 23.9 164
Total population 24.8 1620

Selv folk som bor i utviklingsland er mest berørt av anemi, også mange mennesker i de industrialiserte landene har lave nivåer av røde blodlegemer og hemoglobin.


Anemi utbredelse og antall personer berørt i førskolealder barn, gravide kvinner, og ikke-gravide kvinner i hver WHO region (Kilde WHO)
WHO region Preschool-age children Pregnant women Non-pregnant women
Prevalence
( % )
#
( mill )
Prevalence
( % )
#
( mill )
Prevalence
( % )
#
( mill )
Africa 67.6 83.5 57.1 17.2 47.5 69.9
Americas 29.3 23.1 24.1 3.9 17.8 39.0
South-East Asia 65.5 115.3 48.2 18.1 45.7 182.0
Europe 21.7 11.1 25.1 2.6 19.0 40.8
Eastern Mediterranean 46.7 0.8 44.2 7.1 32.4 39.8
Western Pacific 23.1 27.4 30.7 7.6 21.5 97.0
Global 47.4 293.1 41.8 56.4 30.2 468.4

Hematoferol® SR - den komplette blodformelen

Hematoferol® SR er utviklet på grunnlag av den nyeste vitenskapelige kunnskapen og i samsvar med anbefalinger fra WHO og nasjonale helsemyndigheter.

Den inneholder alle de viktige næringsstoffene generelt anbefalt for å bygge og opprettholde normale blodverdie.

Ettersom jerntilskudd ofte fører til forstoppelse og andre bivirkninger, er Hematoferol® SR sammensatt av utvalgte ingredienser som frigjør jernet i kroppen i en periode på flere timer. På denne måten kan problemet med forstoppelse reduseres uten å redusere tilskudd av jern.

Aktive ingredienser i hver tablet:
Jern, sink, kobber, vitamin C, vitamin B6, vitamin B12, folsyre

Dosering:
1 tablett per dag

Pakke:
60 tabletter